Navigatie

Zoek uw hoortoestel

Wanneer u zoekt naar een hoortoestel, kunt u 3 wegen bewandelen:

1. Een hoortoestel dat (deels of geheel) door de zorgverzekeraar wordt vergoed
2. Een hoortoestel dat buiten de zorgverzekering wordt aangeschaft
3. Een hoortoestel van de zorgverzekeraar upgraden naar een geavanceerd hoortoestel


Wat zijn de verschillen?


1. Via uw zorgverzekering
Indien u gebruik wilt maken van de vergoeding van uw zorgverzekering, dan mag u alleen een hoortoestel aanschaffen uit het Laag-segment, dat door de zorgverzekeraars is onderverdeeld in 5 categorieën. 

 • Laag-segment
  De hoortoestellen uit het Laag-segment versterken alle geluiden. Denk aan de wind, autobanden over straat, de afzuigkap, kopjes op tafel en de spraak. Prima toestellen voor in een rustige situatie, maar in een rumoerige situatie (verjaardag of receptie) zijn ze niet voldoende in staat om de vervelende bijgeluiden te onderdrukken waardoor de spraakverstaanbaarheid achterblijft. Deze toestellen zijn vooral geschikt voor rustige 1 op 1 situaties of om de tv beter te verstaan.

2. Vrije hoortoestelkeuze
Zoekt u een hoortoestel dat comfortabeler klinkt of een hoortoestel waarmee u in een rumoerige situatie ook goed kunt verstaan, dan komen we terecht bij de hoortoestellen in de Private Markt. U krijgt hiervoor niets vergoed. De kosten van uw hoortoestellen komen wel in aanmerking voor belastingaftrek!

 • Midden-segment
  De hoortoestellen uit het midden-segment klinken al een stuk comfortabeler. Deze zijn geschikt voor kleine gezelschapen van 3 a 4 personen zonder al te veel bijgeluiden. Op een verjaardag kunt u ze gewoon inhouden en verstaat u ook beter, maar een optimale spraakverstaanbaarheid in rumoer wordt nog steeds niet bereikt. Voor kleine gezelschappen en de televisie zijn ze prima geschikt.
   
 • Hoog-segment
  Om op een verjaardag goed te kunnen verstaan, heeft u minstens een hoortoestel nodig uit het hoge segment. Deze toestellen zijn in staat spraaksignalen meer versterking te geven dan bijgeluiden, waardoor de spraakverstaanbaarheid in rumoer toeneemt. Bovendien klinken de toestellen veel comfortabeler in rust en in rumoer. Deze toestellen hebben een veel natuurlijker geluid en bovendien een betere 'voor-achter' lokalisatie (waar komen geluiden vandaan?).
   
 • Top-segment
  De hoortoestellen uit het top-segment zijn maximaal in staat om spraak uit rumoer te filteren, klinken heel natuurlijk, zorgen voor een optimale lokalisatie, zorgen ervoor dat muziek weer mooi klinkt (indien het gehoorverlies dit toestaat) en stellen u in staat om in de meest lastige luistersituaties zo goed mogelijk te verstaan. U vergeet aan het eind van de dag vaak dat u ze nog in heeft. 

 

© 2016 - 2018 Fonique Hoortechniek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel