top of page
Licht bij concert

Gehoorbescherming

Uw gehoor is een kostbaar bezit. Goed horen is ontzettend belangrijk om mee te kunnen doen in sociale gezelschappen, om van muziek te kunnen genieten of de geluiden uit de natuur, zoals de wind door de bladeren van de bomen, de vogeltjes in de lente of het ruizen van de zee bij de ondergaande zon. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Naarmate we ouder worden, slijten de trilhaartjes in het slakkenhuis waardoor we de hoge tonen minder goed kunnen waarnemen. Hierdoor wordt het moeilijker om te verstaan in rumoerige luistersituaties. Gelukkig treedt dit pas op latere leeftijd op, maar als we ons niet beschermen tegen luide geluiden, wordt dit proces aanzienlijk versneld. Vooral industrielawaai (boren, pneumatische gereedschappen, metaalbewerking, slijpen) zijn ontzettend schadelijk voor het gehoor. Ook muzikanten of concertbezoekers die geen gehoorbescherming dragen, raken hun gehoor zonder twijfel vervroegd kwijt. Juist bij deze groepen treedt ook vaak 'Tinnitus' op, oftewel 'oorsuizen'. En dan hebben we het niet over het lichte piepje dat u wellicht wel eens hoort en zo weer weg is. Wanneer u last van hinderlijk oorsuizen heeft (ernstige tinnitus), dan is het nooit meer stil. Probeert u zo'n wereld maar eens voor te stellen. 

Maar dit is te voorkomen! En voorkomen is de enige remedie, want genezen doet het niet. En gehoorschade krijg je sneller dan je denkt dus onderschat dit niet. Wij zien dagelijks de gevolgen van lawaai op het gehoor en HET IS TE VOORKOMEN. Okay, genoeg gewaarschuwd ;).

Bij Fonique kunt u gehoorbescherming op maat laten aanmeten. Hiervoor maken we een afdruk van uw oren dus het is verstandig uw oren even te laten nakijken bij de huisarts alvorens u een afspraak bij ons maakt. Indien er een prop in uw oren zit, kunnen we namelijk niet verder. Samen met u kijken we naar uw wensen. We letten daarbij voornamelijk op:

Hoe luid is de geluidsbron?
Hoe ver staat u daar vandaan?
Hoe lang staat u bij deze geluidsbron?


Deze informatie helpt ons bij het maken van de juiste filterkeuze voor uw gehoorbeschermers. Daarnaast is het nog van belang om te weten of u ze wilt gebruiken voor het onderdrukken van lawaai, of dat u er ook nog mensen mee wilt kunnen verstaan. In het laatste geval gebruiken we een muziekfilter, die zorgen voor een zo evenredig mogelijke demping over alle frequenties waardoor het geluid zo min mogelijk vervormd wordt.

Wat zijn hiervan de kosten?

Gehoorbeschermers voor maximale demping (met name de hoge frequenties) kosten 124,95. De gehoorbeschermers met een muziekfilter die zo natuurlijk mogelijk klinken, kosten 165 euro. De prijzen zijn inclusief btw. Wilt u een afspraak maken om uw gehoorbeschermers op maat aan te laten meten? Bel dan met ons centrale nummer 0570-600583. We plannen dan een afspraak voor u in in een van onze vestigingen in Hoogeveen of Deventer. 

acs-pro-15.jpg
bottom of page