top of page
Doctor examined the patient's ear with O

Gratis

Second Opinion

Fonique-nieuwe stijl.png

Welkom bij Fonique, fijn dat u ons gevonden heeft

 

Ik ben Michiel Blokzijl, audicien en eigenaar van Fonique Hoortechniek. Bij Fonique zetten we ons sinds 2012 in om onze klanten te helpen om het maximale uit hun gehoor te halen. Vanwege de prijsdruk van de zorgverzekeraars is de kwaliteit van de hoorzorg sinds 2013 naar onze mening steeds meer onder druk komen te staan. Gecontracteerde audicienbedrijven kunnen niet anders meer doen dan zoeken naar de goedkoopste hooroplossingen en ze moeten de tijd en aandacht voor de klant beperken om nog enigszins rendabel te draaien. Helaas betekent dit voor veel slechthorenden dat het resultaat van hun hooroplossing stukken minder is dan eigenlijk had gekund. 

Verbeter uw gehoor met onze gratis Second Opinion 


Bent u ook ontevreden over uw hoortoestellen of heeft u het idee dat het beter moet kunnen? Meld u dan aan voor een gratis second opinion van Fonique Hoortechniek. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid om eenmalig terug te komen om nog een fijnafstelling te doen. 

Wat doen we bij een Second Opinion?

  • Inventariseren van de hoorproblemen die u ervaart

  • Uitgebreide hoortest met lucht-, been- en spraakmeting

  • Controleren of de oorstukjes goed bij uw verlies passen

  • De versterking van uw hoortoestel meten vlak voor uw trommelvlies

  • Handmatige aanpassing op basis van uw ervaring

  • Spraaktest ter controle van het resultaat

  • Advies over huidige of eventueel andere toestellen

  • Bijstelling indien het nog niet optimaal is

Inventariseren hoorproblemen

Allereerst bespreken we de beperkingen waar u tegenaan loopt met uw huidige hooroplossing. 

Uitgebreide hoortest

Bij een uitgebreide hoortest wordt het gehoorverlies gemeten in het middenoor (waar de gehoorbeentjes zitten, achter het trommelvlies) en we meten het verlies in het slakkenhuis. Daarnaast doen we een spraaktest om te kijken wat u maximaal qua verstaanbaarheid kunt bereiken. 

Controle oorstukjes

Bij Fonique voeren we dagelijks Second Opinions uit en we constateren dat in veel gevallen niet het maximale uit de hoortoestellen wordt gehaald, puur vanwege de keuze voor een verkeerd oorstukje. Vaak wordt er gekozen voor een zo klein en onzichtbaar mogelijke oplossing, maar dit gaat vaak ten koste van de versterking en dus het uiteindelijke resultaat van de hooroplossing. Een oorstukje dat niet goed afsluit, lekt geluid. Door deze lekkage wordt het hoortoestel fluitgevoelig. Om dit fluiten te voorkomen geeft het hoortoestel minder versterking waardoor u weer minder verstaat. Bij een goede hooroplossing is de keuze van het juiste oorstukje essentieel! Hier besteden wij veel aandacht aan. Uiteraard maken wij het ook zo netjes mogelijk, maar de eerste prioriteit ligt bij de verstaanbaarheid.

Insertion Gain (IG) Meting

Om er zeker van te zijn dat uw hoortoestel de versterking geeft die u nodig heeft om goed te kunnen verstaan, voeren wij een Insertion Gain meting (IG) uit. Daarbij meten we vlak voor uw trommelvlies wat het effect is van de versterking van uw hoortoestel. Geeft het te veel lage tonen? Dan sluiten de oorstukjes te veel af hetgeen ook hinderlijk is voor het horen van uw eigen stem. Geeft het toestel te weinig hoge tonen? Dan heeft u te weinig definitie in de spraak waardoor u niet goed verstaat. Geeft het toestel te veel hoge tonen? Dan klinkt alles heel schel en blikkerig. Zo'n IG meting geeft veel inzicht in waar problemen zich eventueel voordoen. 

Handmatige aanpassing

Zodra het oorstukje en de IG meting behandeld zijn, vragen wij u hoe de toestellen klinken. Ook hier besteden we veel tijd aan. De computer kan wel vinden dat het goed is, maar hoe klinkt het voor u? Per oor zorgen we dat het toestel aangenaam klinkt en dat u er goed mee kunt verstaan. Daarna controleren we of de toestellen goed in balans staan met elkaar. Wanneer u tevreden bent over uw nieuwe instellingen, gaan we testen of de verstaanbaarheid is verbeterd. 

Spraaktest ter controle

Bij deze spraaktest laten we u verschillende woordjes horen die u mag herhalen. Aan het eind van deze test kunnen we zien of de maximaal haalbare spraakverstaanbaarheid die we bij de uitgebreide hoortest hebben gemeten, ook daadwerkelijk wordt bereikt. Bereiken we dit niet? Dan stellen we net zolang bij tot de verstaanbaarheid optimaal is en het geluid nog comfortabel genoeg klinkt. 

Advies over uw hoortoestellen
Hoe goed u uiteindelijk kunt verstaan met uw hoortoestellen en hoe comfortabel de bijgeluiden klinken, hangt voor een groot deel af van de mate waarin uw hoortoestel in staat is om lawaai van spraak te kunnen scheiden. Basis toestellen kunnen dit niet goed, of beperkt. Geavanceerde toestellen doen dit zo goed mogelijk. Ondanks alles wat er mogelijk is, blijft een hoortoestel een hoortoestel en wordt het geen nieuw oor. We informeren u wel graag over de mogelijkheden en wat u eventueel kunt verwachten van andere hoortoestellen indien uw eigen hoortoestellen niet toereikend genoeg blijken te zijn.

Fijnafstelling

Mocht u na onze Second Opinion het hoortoestel nog wat willen laten bijstellen, dan bent u van harte welkom om nog een keertje terug te komen. Heeft u liever uw oude instellingen terug? Dan programmeren we deze weer in uw hoortoestel. 

 

De Second Opinion is geheel gratis en vrijblijvend en verplicht u tot niets. 

Wilt u gebruik maken van onze gratis Second Opinion? Schrijf u in middels onderstaande inschrijfformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak te maken!

Michiel Blokzijl
Wave
Ja, ik wil graag een second opinion
widex accessoires.png

Voucher voor gratis TV-Play bluetooth zender!

 

Mocht u naar aanleiding van uw second opinion toch besluiten om tot aanschaf van 2 nieuwe hoortoestellen over te gaan, dan krijgt u van ons een TV-Play bluetooth zender t.w.v. € 200,- cadeau! Deze actie is geldig tot 9 juli 2021. De voucher heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Wat zijn de voordelen van een TV-Play?

Ondanks dat hoortoestellen het gehoor aanzienlijk kunnen verbeteren, blijft het verstaan van de televisie in sommige gevallen een uitdaging. Met de TV-Play van Widex wordt het geluid van de televisie rechtstreeks in stereo naar uw hoortoestellen gestuurd. U mist geen woord meer van uw favoriete tv programma! Daarnaast kunt u nog steeds horen wat er in uw omgeving gebeurt. U kunt dus gewoon gesprekken voeren terwijl de televisie aan staat en hij hoeft ook niet meer zo hard. Vindt uw partner ook fijn ;).

Himalayan%2520bluetail%2520or%2520Orange
Wave

Gratis

TV-Play

Een gratis Second Opinion kan altijd, maar de Gratis TV-Play actie is tijdelijk.
Na uw aanmelding, kunt u uw voucher voor de gratis TV-Play downloaden. 

Wave
Ja, ik wil graag een second opinion
bottom of page